Tresna Bangsa Indonesia

TRESNA BANGSA INDONESIA
Dening Sumarni

Yen ana sing ngganggu keslametan bangsa
Aku bakalan maju ing pabaratan
Aku ora giris marang rudhira
Lan ora bakal mundur

Indonesia jagad pertiwi
Panggonan anggonku urip
Prabata lan sawah resep sinawang
Tirta segara ingkang ngaru biru

Pulo-pulo padha jejer
Wanadri sinawang ijo royo-royo
Lemah loh jinawi
Rakyat padha ngunduh woh-wohan

Kamardikan kang wis gegayuh
Pahlawan labuh marang bangsa
Rela ngorbanake jiwa lan nyawane
Kanggo mujudake gegayuhan kang luhur

Minangka warga nagari
Kudu bias njunjung drajate bangsa
Lan njaga ketentraman praja
Supaya bangsa Indonesia makmur

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s