Geguritan

LAMPU BLENCONG

anggitanipun Suripan Sadi Hutomo

Lampu blencong ana ing pendhapa

Jarik lurik, mitraku jarik lurik

Wulangreh lan Wedhatama

Ing sajroning sak klambi bathik

Rembulan amping-ampingan mega

Rembulan amping-ampingan ranting

Saresehan lan sakabehing diskusi

Apa gunane yen ora tumanja

Endi guritanmu kang pungkasan?

Jarene arep padeg omah pagedhongan

Endi cerkakmu kang kebak kaendahan?

Jarene arep ngisi kapustakan

Jarik lurik, mitraku jarik lurik

Apa panjenengan sing pancen serik?

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s